T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Lokanta, Restoran, Kafe vb. İşyerlerinde Alınması Gereken Önlemler Hk. | |||
UYGULAMA | EVET | HAYIR | AÇIKLAMA |
Lokanta veya restoran (alkollü ve alkolsüz), pastane, kafe, kafeterya vb. işyerleri faaliyetlerini saat 22.00'da sonlandırıyorlar mı? | |||
Şehirlerarası yol güzergâhları üzerindeki dinlenme tesisleri içinde yer alan lokanta, restoran vb. yerler İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından belirlenen kapanış saatlerine uyuyor mu? | |||
Genelge kapsamında müşterilerin dinlemesine yönelik olan müzik yayını (canlı müzik dahil) hariç olmak üzere faaliyete başlayacak iş yerlerinde temasa neden olabilecek dans/oyun vb. amaçla müzik yayını (canlı müzik dahil) yapılmaması kuralına uyuluyor mu? | |||
Geçici bir süreliğine çalışma izni verilmeyen iskambil, okey, tavla oyunların ve nargile satışının yapıldığı iş yerlerinde kurallara uyuluyor mu? | |||
Açık alanı ve bahçesi bulunan işletmelerin öncelikli olarak müşterilerini bu alanlarda kabul etmesi esas olacak şekilde müşteri yoğunluğuna göre kapalı alanlar da kullanılabileceği kuralına uyuluyor mu? | |||
İşletme İçi Salgın Tedbir Planı hazırlanmış mı? | |||
Bahse konu Planda işletmenin koronavirüs sorumlusu/sorumlularının ad, soyad ve telefon numaraları yer alıyor mu? | |||
Bahse konu Planda işletme, müşteri ve çalışanlara ilişkin tedbirler, denetim ve sosyal mesafe önlemleri belirlenmiş mi? | |||
Bahse konu Planda işletme personeline yönelik takip ve denetimin ne şekilde olacağı belirlenmiş mi? | |||
Bahse konu Planda müşterilerin ve personelin işletmenin tüm alanlarını kullanırken uymaları gereken sağlık ve hijyen kuralları belirlenmiş mi? | |||
Bahse konu Planda genel kullanım alanlarının (tuvalet, lavabo vb.) temizliği/dezenfekte edilme sıklığı (en fazla 2 saati aşmamak kaydıyla), temizlik/dezenfektesi için kullanılacak araç, gereç ve malzemeler ile bunların kullanımlarına ilişkin standartlar belirlenmiş mi? | |||
Bahse konu Planda işletmeye kabulü yapılacak gıda ve temizlik maddeleri gibi işletme dışından gelen her türlü malzemenin kabul usul ve esasları, bu malzemeleri getiren kişilerle temas edecek işletme personelinin ad, soyad ve telefon bilgileri ile bu kişilerle temasının en aza indirilmesine yönelik tedbirler (ilgili personel temas ettiği kişilerin ad, soyad ve telefon bilgilerini kayıt altına alacak ve bu bilgiler 14 gün süreyle muhafaza edilecektir.) yer almış mı? | |||
Bahse konu Planda müşteri ve personelde hasta, semptomlu, şüpheli durumların varlığı ve acil hallerde ulaşılacak/yönlendirilecek işletmeye en yakın sağlık kuruluşu, adresi, telefon numarası, kuruluşta irtibata geçilecek görevliler ve bunların telefon numaraları, yer almış mı? | |||
Plan düzenli aralıklarla değerlendirilecek, uygulamada karşılaşılan sorunlar, getirilen çözümler ve kamu kurum veya kuruluşlarınca uygulamaya konulan diğer veya ilave tedbirler dikkate alınarak güncelleniyor mu? | |||
Tesisin tamamında sosyal mesafe önlemlerini almakla yükümlü olan Tesis işletmecileri, Genel kullanım alanlarına ve oturum düzenine ilişkin Genelgede belirtilen mesafeler göz önüne alınarak; | |||
-oturma planı hazırlanmış mı? | |||
-tesisin misafir kapasitesi mesafe planına göre belirlenmiş mi? | |||
- kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilmiş mi? | |||
-kapasite bilgisi tesisin girişinde görülebilir bir yere asılmış mı? | |||
- tesis giriş holünde veya dış cephesinde ve misafir ile personelin kolayca görebileceği genel kullanım alanlarında, tesiste uygulanan ve uyulması gereken COVID-19 tedbirleri ve kurallarının yer aldığı panolar düzenlenmiş mi? | |||
Koronavirüs sorumlusu/sorumluları tarafından gerektiğinde ibraz edilmek üzere hijyen ve temizlik tedbirlerinin kontrolü başta olmak üzere her tedbir alanına ilişkin günlük/periyodik izleme formları ve kontrol listeleri hazırlanıyor mu? | |||
Korona virüs sorumlusu/sorumluları söz konusu formları kullanarak günlük olarak işletmede alınan tedbirleri denetleyecek, aksaklıkları giderecek ve varsa alınması gereken ilave tedbirler konusunda işletme sahibini/yönetimini bilgilendiriyor mu? | |||
İşletme İçi Salgın önleme Tedbir Planı kapsamında uyulması gereken kuralları gösteren afişler işletmede personel ve müşterilerin kolaylıkla görebileceği alanlara asılmış mı? | |||
İşletmelerde çalışanların ve işletmecilerin tıbbi/bez maske veya siperlik kullanması zorunluluğu kuralına uyuluyor mu? | |||
Müşteriler işletmeye maskeli olarak kabul edilmesi ve müşterilerin yeme-içme faaliyeti dışında maske takması takip ediliyor mu? | |||
İşletme girişinde talep edilmesi halinde müşterilere verilmek üzere yeterli miktarda maske hazır bulunduruluyor mu? | |||
Ateşi 38 dereceden yüksek olduğu tespit edilen müşteri/müşteriler içeri alınmayarak en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmek kaydıyla işletme girişinde herkesin (çalışanlar dahil) termal kamera veya temassız dijital termometre ile ateşleri ölçülüyor mu? | |||
İşletme girişlerinde dezenfektan bulundurulacak ve müşterilerin ellerini dezenfektan ile temizlemelerinden sonra içeri girişleri sağlanıyor mu? | |||
Mescitlerin 22/05/2020 tarihli ve 8357 sayılı Genelge kapsamında kullanımına ilişkin gerekli bilgilendirmeler/uyulması gereken kurallar (afiş, pano vb.) mescit girişlerine asılmış mı? bu koşullar haricinde mescitlerin kullanılmaması kuralarına uyuluyor mu? | |||
İşletme giriş ve ıslak zemin mekanlara çıkan kapılar hariç iç mekân kapıları sensörlü değilse açık bulunduruluyor mu? | |||
Kıraathane, kahvehane, kafe, kafeterya, dernek lokalleri, kır bahçeleri ve çay bahçelerinde plastik veya karton bardak kullanılıyor mu? | |||
cam vb. bardak kullanılması durumunda bardaklar her kullanımdan sonra en az 60 derecede deterjan kullanılarak yıkanıyor mu? | |||
İşletmeler tarafından park hizmetinin verilmesi durumunda; | |||
-valeler eldiven kullanmayacak, | |||
-her araç teslim alma ve teslim etme hizmetinden önce ve sonra ellerini uygun antiseptik ile temizleyecek, | |||
-araçlara maskesiz binmeyecek, | |||
-araçta temas edilen her nokta (kapı kolu, direksiyon, vites vb.) temizlendikten sonra araç müşteriye teslim edilecek, | |||
Kurallarına uyuluyor mu? |
İŞLETME İÇİ VE SERVİSE İLİŞKİN KURALLAR | ||||
UYGULAMA | EVET | HAYIR | AÇIKLAMA | |
Yemek salonları, giriş alanı ve holü, ilave salonlar gibi genel alan kullanımları ve açık alanlar dahil tesisin tamamı sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlenmiş mi? | ||||
Tesisin içinde veya dışarısında sıra oluşabilecek her yerde (lavabo önleri, varsa sigara içme alanları vb.) 1,5 metre ara ile sosyal mesafe işaretlemeleri yapılmış mı? | ||||
Servis yapılan masalar arası mesafe 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenmiş mi? | ||||
Maslar arasında mesafe ayarlamasının yapılamayacağı işletmelerde bir masa dolu bir masa boş olacak şekilde müşteri kabul edilmesi kuralına uyuluyor mu? | ||||
Masaların sadece karşılıklı oturma düzeni sağlanarak, masa yanlarına sandalye konularak oturma düzeni oluşturulmuş mu? | ||||
Karşılıklı oturmada masa eni 70 cm’den küçük masalarda çapraz oturma düzeni uygulanıyor mu?(masa kapasitesinin yarısı kadar müşteri çapraz şekilde oturtulacaktır.) veya grup halinde gelen misafirler için masa birleştirilen durumlarda da yan yana sandalyeler arası 60 cm kuralı ve diğer masalarla 1,5 metre mesafe kuralı hiçbir şekilde ihlal edilmemesi kuralına uyuluyor mu? | ||||
Bütün masa düzeni kuralları masa şekline bakılmaksızın (kare, dikdörtgen veya daire) her masa için uygulanıyor mu? | ||||
Yan yana tek kişilik oturma düzeni olan bar masası şeklindeki masalarda sandalyeler arası mesafe 1 metre olacak şekilde düzenlenmiş mi? | ||||
Personel ile müşterinin doğrudan yüz yüze kaldığı bar masalarında banko genişliği 1 metre olma ve bu alanda çalışan personelin maske ve siperliği aynı anda kullanması kuralına riayet ediliyor mu? | ||||
İşletmeye aynı anda alınabilecek müşteri sayısı, belirtilen sistematiğe uygun olarak belirlenerek işletme girişine görünebilir şekilde asılmış mı? | ||||
Müşteri sayısı maksimuma ulaştığında içeri müşteri alınmama kuralına uyuluyor mu? | ||||
Açık alanlar dâhil işletmenin tamamı mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenmiş mi? | ||||
İşletmenin içinde veya dışında sıra oluşabilecek her yerde 1 metre ara ile zeminde mesafe işaretlemeleri yapılmış mı? | ||||
Çay/kahve makinesi, su sebilleri, içecek makinesi gibi araçların kaldırılması veya misafirin servis elemanı aracılığıyla servis alması sağlanıyor mu? | ||||
Servis personeli, servis esnasında mesafe kurallarını korumaya ve temastan kaçınmaya özen gösteriyor mu? | ||||
Her masada yeterli sayıda en az %70 alkol içeren kolonya veya el antiseptiği bulunduruluyor mu? | ||||
Yemek masaları ve sandalyeler, servis malzemeleri, şeker, tuz, baharat, peçete, menü gibi malzemelerin her misafir kullanımından sonra silinerek uygun şekilde temizliği ve dezenfeksiyonu sağlanıyor mu? | ||||
Mümkünse tek kullanımlık şeker, tuz, baharat, peçete kullanımı mümkün olmadığı takdirde her bir müşteri için dış yüzeyleri temizlendikten sonra dönüşümlü olarak kullanılacak 2 set tuz, baharat malzemeleri bulunduruluyor mu? | ||||
Masa örtüleri her misafir kullanımı sonrasında değiştiriliyor mu? | ||||
Kullanılacak metal çatal, kaşık, bıçaklar gerekli hijyen şartlarında temizlendikten sonra hijyen şartlarında kapalı ortamlarda muhafaza edilerek el değmeden müşteriye sunuluyor mu? | ||||
Açık büfe uygulaması yapılması halinde açık büfenin müşteri tarafına müşteri erişimini engelleyecek şekilde pleksiglas veya benzeri bariyer yapılarak servis işletme çalışanı tarafından yapılıyor mu? | ||||
İşletmede asansör kullanılıyorsa, asansör içine 1’er metre ara ile mesafe yer işaretleri yapılarak, toplam kapasitesinin üçte birini geçmemek kaydıyla kapasitesi belirlenerek ve yazılı/görsel bilgilendirme yapılmış mı? | ||||
İşletmenin kapalı alanlarındaki çocuklara ayrılmış oyun odası gibi alanlar hizmete açılmamak kaydıyla işletmelerin açık alanlarındaki çocuk oyun grupları (salıncak, kaydırak vb.) Periyodik Olarak temizleniyor mu? | ||||
Mümkün olduğunca temassız ödeme alınması, temaslı pos cihazı kullanılması halinde, her kullanımdan sonra cihazın temizlik ve dezenfeksiyonu yapılıyor mu? | ||||
Kasada ödeme alan personel maske veya siperlik kullanıyor mu? | ||||
Kasa önünde sıra beklerken durulması gereken yerlere, müşterilerin aralarında en az 1 metre mesafe olacak şekilde yer işaretlemesi yapılmış mı? | ||||
Ödeme noktalarında dezenfektan bulunduruluyor mu? | ||||
Self servis hizmet veren işletmelerde sıra yoğunluğunu önleyecek veya kontrol altında tutacak tedbirler alınmış mı? |
TEMİZLİK, HİJYEN VE HAVALANDIRMA KURALLARI | |||
UYGULAMA | EVET | HAYIR | AÇIKLAMA |
Tüm alanların temizliği, yüzeyin niteliğine göre standartlara uygun ürün kullanılarak, uygun sıklıkta yapılıyor mu? | |||
İşletmenin tamamında kapı kolları, asansör düğmeleri, elektrik düğmeleri, pos cihazı, televizyon kumandası, telefon, bilgisayar klavyesi, menü, masa üstleri gibi el temasının yoğun olduğu yüzeyler sık sık su ve deterjanla temizlenerek, 1/100 sulandırılmış çamaşır suyu ile dezenfeksiyonu sağlanarak, klor bileşiklerinin zarar verdiği pos cihazı, telefon, bilgisayar klavyesi gibi yüzeylerde ise %70’lik alkol bazlı ürünler kullanılıyor mu? | |||
Genel kullanım alanlarının ve müşteri tuvaletlerinin girişlerinde dezenfektan bulunduruluyor mu? | |||
Tuvaletlerde teması mümkün olduğunca azaltabilmek amacıyla muslukların, sıvı sabun ünitelerinin mümkünse fotoselli olması sağlanmış mı? | |||
Müşteri tuvaletlerinin giriş kapıları mümkünse otomatik kapı sistemi olarak düzenlenecek, düzenlenememesi halinde giriş kapılarının kollarının sık sık dezenfeksiyonu sağlanıyor mu? | |||
işletmelerin ortak kullanıma sunduğu hasta ve özel gereksinimi olan kişiler tarafından kullanılan tekerlekli sandalye, mama sandalyesi vb. araçlar her kullanım sonrası mutlaka temizlenip/dezenfekte ediliyor mu? | |||
Tuvaletlerin zeminleri, klozetler, pisuarlar 1/10; lavabolar, musluk ve batarya başlıkları, kapı kolları 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu ile sık sık temizlenerek ve dezenfeksiyonu sağlanıyor mu? | |||
Tuvalet ve lavaboların, | |||
-temizlik saatleri kayıt ediliyor mu? | |||
-temizlik saatleri görünür şekilde asılmış mı? | |||
-devamlı sıvı sabun, tuvalet kâğıdı ve kağıt havlu bulunduruluyor mu? | |||
Temizlik yapan personel kişisel koruyucu ekipman (eldiven ve maske) kullanarak işlem sonrası ekipmanını işyeri çöpüne atıp, su ve sabunla en az 20 saniye el temizliğini ve hijyenini sağlıyor mu? | |||
Tuvaletlerde el kurutma fanları kapatılarak kullanım dışı bırakılmış mı? | |||
Tuvaletlerde tek kullanımlık kağıt havlular kullanılıyor mu? | |||
Havalandırma ve klima sisteminin, bulaşık makinesi gibi araç, gereç, malzeme ve donanımın periyodik bakımları ve gerekli olanların sterilizasyonu sağlanıyor mu? | |||
Klima ve havalandırma sistemlerinin filtreleri periyodik olarak değiştiriliyor mu? | |||
Vantilatör kullanılmayarak klimalar %100 dışarıdan temiz hava alacak şekilde çalıştırılıyor mu ? | |||
Merkezi havalandırma sistemleri bulunan işletmelerin havalandırması, temiz hava dolaşımını sağlayacak şekilde düzenlenerek ve sık sık doğal havalandırma yapılıyor mu? | |||
Klima kullanımı konusunda Sağlık Bakanlığının yayınladığı/yayınlayacağı “Toplumda Klimaların Kullanımı” Rehberine uyuluyor mu? | |||
Tesisteki kapalı mahallerin tamamının sıklıkla kapı ve pencereleri açılarak doğal havalandırması sağlanıyor mu? | |||
ÇALIŞANLARA YÖNELİK KURALLAR | |||
UYGULAMA | EVET | HAYIR | AÇIKLAMA |
İşletme bünyesinde görev alan personele işletmede uygulanacak plan, hijyenik malzeme ve koruyucu ekipmanların kullanımı konusunda periyodik temel eğitimler veriliyor mu? | |||
Müşteriye hizmet verecek tüm çalışanların (fiili olarak görev yaptıkları süre boyunca) maske veya yüz koruyucu siperlik kullanıyorlar mı? | |||
Çalışanların sağlık kontrolü düzenli olarak yapılarak, birlikte yaşadığı kişilerin Covid-19 açısından izlenebilmesi için çalışanlardan periyodik bilgi alınıyor mu? | |||
Covid-19 tanısı alan ya da Covid-19 temaslı olması nedeniyle takibe giren çalışanın en az 14 gün çalıştırılmaması esasına riayet ediliyor mu? | |||
Personele, çalışma yerine, misafirler ve ortam ile temasına uygun kişisel koruyucu donanım (maske, tıbbi maske, eldiven, yüz koruyucu gibi) ile el antiseptiği sağlanarak kullanımı izleniyor mu? | |||
Çalışanların kıyafetlerinin günlük temizliği ve hijyeni sağlanıyor mu? | |||
Aynı vardiyada mümkün olduğunca aynı personelin çalıştırılmasına özen gösteriliyor mu? | |||
Çalışanların ortak yemek yeme, dinlenme alanları mesafe koşullarına uygun olarak düzenlenerek, bu konuda gerekirse yer işaretleri, şerit, bariyer gibi düzenlemeler yapılarak, bu alanların temizliği ve kurallara uygun şekilde dezenfeksiyonu düzenli olarak sağlanıyor mu? |
UYGULAMA | EVET | HAYIR | AÇIKLAMA |
Haşere ve zararlılarla mücadele hususları da gözetilerek COVID-19 tedbirlerine yönelik mutfak temizliği ve gıda güvenliğini içerecek şekilde tedbirler planlanmış mı? | |||
Belirlenecek sorumlu personelce mutfak temizliği ve gıda güvenliğine yönelik tedbirlere uyulup uyulmadığı sürekli kontrol ediliyor mu? | |||
Mutfak ve pişirme alanlarına görevli olmayan personel giremeyerek Gıda üretim/imalat alanına ham madde ve ürün sevklerinde ve mutfak alanında hijyen bariyerleri, sterilizasyon cihazları el ve vücut hijyeni için gerekli alet ve ekipman bulunduruluyor mu? | |||
Bütün gıdalar kapalı dolaplarda veya üzeri kapalı şekilde muhafaza ediliyor mu? | |||
Hiçbir gıda maddesi zeminle temas ettirilmeyecek şekilde çapraz bulaşmayı önlemek için, işlem görmemiş gıda maddeleri ile hazırlanmış gıdalar mutfakta birbirlerinden ayrı yerlerde muhafaza ediliyor mu? | |||
Elle sık temas eden yüzeyler 1/100’lük çamaşır suyu ile düzenli olarak silinerek mutfak ve ilişkili alanların, mutfakta kullanılan her türlü donanım ve ekipmanın, tezgâh ve saklama alanlarının temizlik ve hijyeni düzenli olarak sağlanıyor mu? | |||
Mutfak personelinin çalışma esnasında iş kıyafeti ve kişisel koruyucu ekipman (maske, siperlik) kullanmaları, ellerini düzenli olarak yıkamaları ve antiseptik ile temizlemeleri sağlanıyor mu? | |||
Mutfakta, personelin uyması gereken kurallar ve iyi hijyen uygulamaları ile ilgili görsel/yazılı bilgilendirme yapılmış mı? | |||
Mutfakta çalışan personelin işletmenin diğer alanlarında çalıştırılmaması kuralına uyuluyor mu? |